Nr. 11518913

Verkocht
M.C. Escher - Regelmatige Vlakverdeling - 1958
Eindbod
€ 6,854
281 weken geleden

M.C. Escher - Regelmatige Vlakverdeling - 1958

Afgezien van de zeer gewilde prenten is dit een bijna aangrijpend document over een artistieke pionier. "Zoals ik in het begin van dit opstel al schreef: ik loop moederziel alleen rond in de tuin der regelmatige vlakverdeling". Persoonlijke ontboezemingen van Escher over zijn 'verslaving' aan de regelmatige vlakverdeling en toelichting bij de afgebeelde houtsneden. 45 pagina's. De zwart-witte illustraties zijn gedrukt van de blokken, de serie van zes bijgevoegde prenten (33 bij 24 cm.) met daarvan vervaardigde clichés. Aldert Witte tekende voor de typografie en het bandontwerp. Gebonden, ingenaaid in zichtbare katernen, gezet uit Monotype Scotch Roman en Modern Extended. Kleine slijtplekken aan onderkant voor- en achterplat. Aan de bovenzijde van de kneep een vermoeid stukje van plm. anderhalve centimeter. Interieur goed tot zeer goed, bijgevoegde losse prenten in maagdelijke staat. Gelimiteerde oplage van 175 exx. dit is no. 81. (NB. Dit boek wordt aangetekend en verzekerd verzonden. De verzendkosten worden niet gerekend. Afhalen in Zoelen is ook mogelijk).

Nr. 11518913

Verkocht
M.C. Escher - Regelmatige Vlakverdeling - 1958

M.C. Escher - Regelmatige Vlakverdeling - 1958

Afgezien van de zeer gewilde prenten is dit een bijna aangrijpend document over een artistieke pionier. "Zoals ik in het begin van dit opstel al schreef: ik loop moederziel alleen rond in de tuin der regelmatige vlakverdeling". Persoonlijke ontboezemingen van Escher over zijn 'verslaving' aan de regelmatige vlakverdeling en toelichting bij de afgebeelde houtsneden. 45 pagina's. De zwart-witte illustraties zijn gedrukt van de blokken, de serie van zes bijgevoegde prenten (33 bij 24 cm.) met daarvan vervaardigde clichés. Aldert Witte tekende voor de typografie en het bandontwerp. Gebonden, ingenaaid in zichtbare katernen, gezet uit Monotype Scotch Roman en Modern Extended. Kleine slijtplekken aan onderkant voor- en achterplat. Aan de bovenzijde van de kneep een vermoeid stukje van plm. anderhalve centimeter. Interieur goed tot zeer goed, bijgevoegde losse prenten in maagdelijke staat. Gelimiteerde oplage van 175 exx. dit is no. 81.

(NB. Dit boek wordt aangetekend en verzekerd verzonden. De verzendkosten worden niet gerekend. Afhalen in Zoelen is ook mogelijk).

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object